Etykiety samoprzylepne w branży spożywczej wykorzystywane są masowo do ozdabiania i znakowania produktów. Kolorowe etykiety z dodatkowymi informacjami znajdziemy m. in. na produktach mięsnych, nabiałowych, rybnych, cukierniczych, na przetworach i wielu innych.
CHARAKTERYSTYKA
- podniesienie atrakcyjności etykiety dzięki wykorzystaniu dużej liczby zdobień, takich jak: cold-stamping (złocenie, srebrzenie), embossing (tłoczenie) i kilku rodzajów lakieru (puchnącego, matowego i błyszczącego)
- bardzo dobra przyczepność etykiety do zatłuszczonych i wilgotnych powierzchni, dzięki zastosowaniu specjalnych klejów kauczukowych
- materiały używane do produkcji z odpowiednimi atestami i certyfikatami
- możliwość indywidualnego doboru surowców ozdobnych (np. papiery, folie lub laminaty o różnych fakturach, metalizowane, matowe lub błyszczące)
ZASTOSOWANIE / BRANŻE
spożywcza (produkty mięsne, produkty nabiałowe, produkty rybne, dżemy, ketchupy)
ZOBACZ TAKŻE:
Etykiety wielostronicowe PEEL-OFF
Promocja i druk zmienny
Systemy drukująco-etykietujące