Etykiety samoprzylepne w branży spożywczej wykorzystywane są masowo do ozdabiania i znakowania produktów. Kolorowe etykiety z dodatkowymi informacjami znajdziemy m.in. na produktach mięsnych, nabiałowych, rybnych, cukierniczych, na przetworach i wielu innych.

Charakterysytka:

  • podniesienie atrakcyjności etykiety dzięki wykorzystaniu dużej liczby zdobień, mi.in.: cold-stampingu (złocenia, srebrzenia), embossingu (tłoczenia) i kilku rodzajów lakieru (puchnącego, matowego i błyszczącego)
  • bardzo dobra przyczepność etykiety do zatłuszczonych i wilgotnych powierzchni, dzięki zastosowaniu specjalnych klejów kauczukowych.
  • masowo używany papier termiczny do szybkiego wdrukowywania zmiennych danych takich jak np. nazwa produktu, skład, data ważności, itp...
  • materiały używane do produkcji z odpowiednimi atestami i certyfikatami

Dodatkowe informacje / możliwości:

  • możliwość stworzenia etykiety wielostronicowej typu pel-off, w przypadku konieczności umieszczenia wielu informacji na małej powierzchni. Zadruk możemy wykonać na każdej warstwie etykiet - również po stronie kleju.
  • możliwść indywidualnego doboru surowców ozdobnych (np. papiery, folie lub laminaty o różnych fakturach, metalizowane, matowe lub błyszczące)

Zastosowanie, przykłady:

  • produkty mięsne
  • produkty nabiałowe
  • produkty rybne
  • dżemy, ketchupy

Zobacz także: